Sider

torsdag den 16. maj 2013

Fundet !!!!
 Hold da kæft hvor er det bare fantastisk med den tyske grundighed og orden !!!!
 Fandt jo hele slægtens optegnelser i form af en slægtsbog (.ses på Familysearch).
Alle familiemedlemmerne er noteret med fødsel,dato for vielse og hustrus navn samt børns fødsler, og hvor man kan følge dem videre i bogen. HVABBA!! sådan,, meine damen und herren  ! ;o)

 Nå,    med min Henning (shortform for Heinrich !)  Er søn af Hans Jacob og  Anna Spür (hans 2 ægteskab)
og blev født 6 marts 1631 i Scaffhausen,Sweitz. Af andre søskende  har han Georg (15 sept 1625) og Hans Jacob ( 14 feb 1628) disse to er med den første hustru Elisabeth Spohn  som sandsynligvis dør i barselseng med den yngste af disse to, da manden gifter sig allerede  10 dec 1629 med Anna Spür, med hvem han så får vores Heinrich i 1631 og Rudolf  13 aug 1635. Desværre er der ikke noteret hvornår de forskellige dør, så det må vi bare acceptere. Har nu ført dem allesammen ind på Wolsgaard Iversen website (Myheritage)

Så nu ved jeg : at han er 26 år da han kommer til København og bliver ansat som kgl. drabent. 37 år da hans første barn fødes (den senere præst/provst i Kragelund) 49 da han bliver gift 2.gang og 61 da han dør i 1692, begraves i Sct Petri i midten af gulvet i kirken,efterladende hus, strålende virksomhed m.m til enken og børnene af begge ægteskaber.
Her drejer det  sig om : Carl 1668, 24 år, Birgitte 1669, 23 år, Frederik Kristoffer 1682 druknet, Wilhelmine Ernestine 1670,12 år ,Hans Henrich 1681, 11 år  Margrethe Helene 1682 10 år, Michael 1689 3 år, Claus Edvard 1690,2 år
 altså to voksne, en afdød,og  fem mindreårige (hvoraf de to yngste var meget,meget små)
 Hvor gammel hustruen var ,ved jeg ikke da jeg ikke har fundet hende endnu, men ifølge Nygårds sedler ses det at hun ansøger om enkepension fra hoffet, så sent som  1712 (altså 22 år senere)
Det er endnu ikke lykkedes for mig at finde nogle notater om skiftet efter ham,det vil ellers være meget spændende at se hvem der arver hvad, og hvilke forbindelser der iøvrigt er:
 Jeg har jo fundet en prokurator i Tyskland der hedder Georg Ermendinger der fører en sag i Villingen i året 1665.  Jahhh, ?!?!   det kunne måske være hans ældste bror fra Scaffhausen ? Der så inspirerer Hans Henrik til samme erhverv ? HVEM VED !! spændende spændende.

1 kommentar:

  1. Nå , nu er der igen gået det meste af en sommer, uden indlæg her.Ved eftersyn ser jeg at jeg ikke har fået tilføjet familien i Sweitz, nærmere betegnet fra Ermendingen, der ligger i det nordlige del af landet.Så slægten går tilbage til ca 1400, og jeg har fundet en fuld slægtsbog, med alt og alle familiemedlemmmer.Det skal isagens natur tilføjes , at der er absolut focus på mande siden og sønne siden.Sådan er det jo, slægtsbogen er nedskrevet i 1850..Så de er meget let læselig, med almindelig skråskrift, som selv jeg lærte at bruge i min skoletid(halvtresserne og tresserne)

    SvarSlet