Sider

fredag den 30. marts 2012

 Nå, endnu et klagesuk!   ja ja ja!!!
Myheritage er jo ok og effektivt til at samle flere personer ind.  Men somme tider synes jeg nu programmet er lige lovlig "smarrt"    Det irriterer mig ret meget at diverse fotos tilsyneladende bliver sat tilfældigt på de forskellige personer, og DET er sågu da dumt ?? Jeg blir frustreret når jeg ser at lille søde Ditte hedder Per osv osv  og Dyvekes person- billede vises hos Mentz von Ravenburg. HVABBA!
 Jeg har en ny ting som irriterer mig meget med det program. Jeg får en del personer, som jeg har data på , kaldt "ukendt"  når jeg udgiver siden.Nu har jeg skrevet til foretagenet og bedt om en forklaring på det. Måske har jeg bare gjort en lille tilfældig fejl?   Det er lidt "tosset" fordi de samme personer er tydeligt nævnt med alle oplysninger i Eva `s træ.  altså: de er med i Wolsgaard-Iversen, men ikke i Wolsgaard Iversen. hmmmm???? ikkesandt ? Har været helt derude hvor jeg gættede på om personer SELV havde rettet i MIT træ (uden at give mig besked,forstås!) Eller om de pågældende personer har en særordning ?

Jeg kigger nervøst i mailboxen hver dag, og endnu er der ikke kommet gen-svar fra arkivet i Værløse vedr. Nikolai Iversen (monsøren ).
sålænge der ikke er kommet et NEJ  er der vel lidt håb endnu, ikke?

tirsdag den 20. marts 2012

Sendte jo endnu en mail til arkivet i Værløse.Og krydser hver morgen fingre for at han ikke allerede har afvist min forspørgsel.
Jeg kan ikke forstå hvis det ikke findes noget som helst vedr. Nikolai Iversen alias mosiør iversen på Annexgården i hele perioden 1750 til 1800.  Det har jo altid undret mig meget at selv ved hans bryllup med Ellen Margrethe Sørensdatter i 1760, er han kaldt Mons.Iversen fra Annexgården her i byen. Ved bryllupsregistreringer plejer både gom og brud at have deres oplysninger om hjemsted, arbejde og ikke mindst fornavne, være skrevet i kirkebøgerne. Det er mig en GÅDE! ????    Jeg gentog osse at Værløse var et ryttergods, og Iversen allerførste gang jeg finder ham i kirkebøgerne for Værløse, hvor han er fadder ,1756, står der Mons.Iversen fuldmægtig for regimentsskriver hr.Dahl. Altså han må jo være ansat ved ryttergodset ,,,,,,  eller hyr???   og hvor kan jeg så eventuelt finde ham? i hvilket arkiv ?  er det rigsarkivet jeg skal igang med ? og,,,,,, ?
 Nå ,men heldigvis var der ikke afvisnings-mail fra arkivaren idag  !   Så jeg håber en lillebitte smule endnu.

fredag den 16. marts 2012

Nå så fik jeg ikke noget ud af DET

Æv æv æv , mailen til arkivet i værløse kom alt for hurtigt retur med det sørgelige resultat at der ikke var en "skid" at hente derude!     Det er saftsuseme surt show!  Det eneste der kunne findes var den folketælling som jeg selv har ,og der står ganske rigtigt ikke en "dyt" om hans fødested.
Lige nu går jeg med en fornemmelse af at det ikke kan passe, at der ikke skulle  eksistere noget som helst noteret om ham.   Går og brygger på en ny mail.
    Hvis alle slægtsforskere gav så hurtigt op, så----- ! ikke sandt ?

 Jeg har imidlertid haft en del bøvl med programmet myheritage.hvor slægtstavlen befinder sig.
Det virker som om programmet selv sætter fotos ind vilkårligt. Irriterende !
 og hvordan er det så lige at jeg kan rette det ??
ligesådan med gengangere (ubs, altså ikke de rigtige  ;o) ), men dubletterne, som bare dukker op, og forstyrrer systemet.
Hver gang jeg har rettet i det ,og udgiver,håber jeg inderligt at fejlene er blevet rettet!!!   Det er hermed oplyst til jer der ser på tavlen ind imellem ubs!ubs!. Beklager så meget.
Nu håber jeg så at Eva W-I, og hendes nærmeste, er blevet rigtigt placeret,for det har voldt problemer længe. suk!
Og når lille søde Ditte  vises som Per, bliver jeg altså ked af det !

(helt privat synes jeg at man KAN alt for meget i myheritage!)
 På nogen punkter fungerer det godt,men-!

tirsdag den 13. marts 2012

Det var dejligt at få et lille spark til igangsættelse igen.Der er vidst gået alt for lang tid.Jeg tror jeg bliver nødt til at strukturere tiden bedre. Når jeg er i gang med at slægtsforske,bliver jeg så optaget af det ,at jeg glemmer alt andet omkring mig. Og det er jo ikke ret smart! Men det var godt at finde Wolsgaarderne frem igen. Det er jo stadig en gåde hvordan den ældste søn af fæstebonden, kan få mulighed for at "smutte" Men jeg gætter på at det er sket i forbindelse med hans"værnepligt" Han blive konfirmeret i Sneibjerg/ Tjørring som 17/18 årig i 1770. (jeg ved ikke rigtig hvornår quasimodo-dag  ligger i året? men da bliver han altså konfirmeret.
Har tænkt på om hans hustru Anne Marie Andersdatter istedet hedder Andreasdatter (da deres no 2 søn får navnet Andreas (og ikke Anders) De følger jo ellers traditionen med at den første søn får farfars navn  : Troels. osv osv  Anders er jo den nordiske udgave af  det bibelske navn Andreas. SÅ--- ??
I Ringkøbing amt,Ginding,Ryde er der en vielse  d 26 maj 1773 mellem en Peder Troulsen og en datter til Anders Uglsøe.   Hvis jeg googler denne Anders finder jeg en slægtstavle over familien hvor der desværre ikke er en datter som hedder Anne Marie (eller for den sags skyld bare noget der ligner) så----!!.   I Stubbekøbing har jeg fundet noget familie til Troels`s hustru Maren Green. Begge hendes forældre og alle hendes søskende.Sågar hendes far der hedder Nikolaj Kleinsmied ,Klejsmed e.l. Først troede jeg at det var hans erhverv, men det er et efternavn. (tror jeg indtil videre) Jeg vidste godt at familien ellers bestod af flere skomagere. Det er sjovt ! Hvad med lidt forklaring på en familiær "fingerfærdighed"
Slægtsforskning er så sjovt !!
Mit gamle spøgelse Nikolai Iversen, monsøren fra Værløse, har meldt sig på banen igen. Han er åbenbart ikke en stilfærdig slags ane. Men formår virkelig at mase sig på !!!!!
Ved at gennemgrave mine mails, har jeg genfundet mit brev til lokaarkiverne i oprådet, og vil lige tygge det hele igennem igen og kontakte Fursømuseum (jeg HAR den rigtige adresse,bare rolig!)