Sider

mandag den 31. januar 2011

Truels Petersen Wolsgaard, Stubbekøbing.

Efter en hård weekend, er jeg nu tilbage igen ved egen computer HI HI
Fandt en database :Danske skippere,Styrmænd og Skibe melllem 1707-1839
 og fandt omsider Truels Petersen Wolsgaard, født i Kbh, Bosiddende i Stubbekøbing flere ture ti Bergen, Norge med kornvarer last 7 t henh v 29-3 1819, 22-3 1820 indenlandske, ,23-3 1820 og også hans eksamensdag 3-3 1817 som 26 årig . Så lidt har jeg da fundet også idag
 Jeg fandt ikke Peter Troulsen som coffardieskipper,

fredag den 28. januar 2011

Peder Troelsen, tip tip oldefar

Nå de tidligste lægdsruller er fra 1789, så jeg kan ikkke regne med at finde noget om min Peder Troelsen der jo blev født i 1753, på Volsgaard, Snejbjerg. Fandt hans konfirmations-registrering i AO (Arkivalier online) det var 1770 Konfirmeret i Snejbjerg kirke, boende i Trælund (Snejbjerg) Han har altså været ret gammel som konfirmand 18 år.
Det er lidt (faktisk ret meget) frustrerende at der er lavet en laaaang slægtstavle over slægten der kommer efter hans lillebror Gregers. Men altså ikke en eneste disse om ham. Har meldt mig ind på hjemmesiden Hammerum herred.  (for måske at kunne snuse lidt op )
Noget godt er der da dog sket her på matriklen. Per har omsider fundet sin længe eftersøgte oldefar Peter Johnson. Han hed i virkeligheden (mens han var i DK) Mads Peter Jensen, hvem kunne lige finde på det ? Og for at det ikke skal være løgn, så var han fra Them !!!! som den gamle familiehistorie berettede, han var bare ikke møller, og der var ikke noget romantisk over det ?? Det bliver spændende at følge efterforskningen .

onsdag den 26. januar 2011

folketælling

vedr. folketællingen  1787:   Sct. Pederstræde findes i sidste del af opslagene i Studiestræde !
(fra opslagene 100 og frem )     obs desværre findes ingen Peder Truelsen el l.  her. 
 Kan ikke regne ud hvor de bliver af.

tirsdag den 25. januar 2011

stadig Peder Troelsen Volsgaard

Bikser stadig med Peder Troelsen Wolsgaard, fæstebonde-sønnen fra Snejbjerg, der bliver koffedie skipper fra København. Og blir far til vores egen velkendte Troels Wolsgaard ,skipper i Stubbekøbing. Det er ham der samler sand på stranden og sælger det til forretningerne i byen, for at grundlægge sin "skibsredervirksomhed". familiens" american dream" ;o)  Slægtforsker -mastodonten A.Feldborg, fortæller at det gods ,den unge mand smutter fra er Herningsholm i 1764, og der sidder jeg !!! overvejer osse lægdsruller for at få mere styr på bevægelserne i familien. Skal lige have undersøgt hvornår de ældste ruller er fra ??

mandag den 24. januar 2011

den første dags skrivelse ;o)

Dette skulle gerne blive et sted hvor jeg vil fortælle om det spændende og det bøvlede ,det sjove,det forbavsende og meget mere ,ved slægtsforskning. Jeg håber på at det bliver sjovt og udbytterigt, begge veje.
Som slægtsforkningsprogram bruger jeg Legacy på min computer. Jeg har tilmeldt projektet til My Heritage under navnet Wolsgaard Iversen website. På et senere tidspunkt vil jeg oprette en hjemmeside , (i skrivende stund tror jeg nok det bliver med programmet tng ((the next generation)).Min mand Per, laver et tilsvarende projekt for sin del af familien, og vi har planlagt at sammenføje disse to  på hjemmesiden.